Rasistiska åsikter, någonting med status att göra ?

Vi fick ett antal bilder på personer på ett papper - vi skulle skriva ner vad vi tyckte de jobbade med m.m - det var ett grupparbete.

På en av bilderna fanns en kvinna (i 25års åldern kanske). Hon var inte från Sverige ursprungligen. Hon hade slöja. Några i gruppen sa: "Hon är hemmafru, arbetslöss .." Senare drog de också ett skämt "skriv att hon är bombsäljare" . jaha, okej. Jag och en till tyckte att hon såg ut som en mäklare .. och det sa vi att de skulle skriva ner. Men de vägrade att ge mig pennen, och de vägrade skriva ner det också. Jaha, då är man tvungen att slita åt sig pappret, och gå till en annan grupp och be om en penna. Ska det verkligen vara nödvändigt?

- "Men hon ser ju ut som en mäklare tycker vi ."
- "Det ser du väl att hon inte kan vara en mäklare!"
- "Men vi tycker att hon ser ut som en! rasister ?"
- "Är du dum i huvudet eller, klart att hon inte kan vara en mäklare" .
De bara skrattade åt mig när jag blev upprörd över deras beteende. "klart att hon INTE kan vara en mäklare" . Vafan, människa som människa. Bara för att man ursprungligen kommer från ett land så betyder väl inte det att man har mindre rätt att bosätta sig i ett annat? Och att man inte kan ha det, eller det jobbet för att man bär slöja. Jävla rasister.

Men det har ju också blivit något slags status givande beteende av att göra så. Att säga "jävla blatte." Snälla, inse att detta är förfan livet. Människa som människa. Och snälla, ställ er frågan om ni nu är så himla dryga och rasistiska - Vad har denna människa gjort dej ?

Vad säger du ?


Kommentarer
Postat av: Linn

när vi hade det ivår klass var det samma sak. i min grupp sa dom att en utländsk man var "Saddam Huseim" (hur man stavar) . men dom erkänner också att de är rasister...

2008-05-04 @ 20:36:19
Postat av: Anonym

fördomar . stakcars Svenne pojkarna som inte inser att "blatttarna" e snyggare ;)

2008-05-04 @ 20:52:39
Postat av: mia

säger som den människan över. gissar på att de är Ellen haha xD

2008-05-04 @ 22:17:56

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0